Close
Inapoi la postari

5 factori SEO on-page de luat in considerare pentru incepatori

5 factori SEO on-page de luat in considerare pentru incepatori

SEO poate fi un domeniu foarte complex, dar concentrarea asupra a cinci elemente de bază poate ajuta la poziționarea site-ului tău într-un mod favorabil în Google.

De când Google a apărut prima dată online în 1998, multe lucruri s-au schimbat în SEO, dar un lucru a rămas constant: traficul organic este direct legat de poziția site-ului tău în Google.

Dacă ai multe cuvinte-cheie indexate în Google și acestea apar în prima pagină sau cât mai aproape de pagina 1, vei obține un trafic mare către site-ul tău.

 

Pe de altă parte, dacă ai un site excelent, dar nu ai vizibilitate în rezultatele căutărilor (SERP), ești destinat să ai un trafic organic scăzut. În acest articol, vom examina pașii necesari pentru a îmbunătăți poziția site-ului tău în Google. Este important de menționat că este greu să se estimeze cât timp este necesar pentru a îmbunătăți poziția în Google, deoarece fiecare situație are propriile sale variabile unice, precum bugetul, nivelul de concurență și designul site-ului tău.

 Cu toate acestea, există câteva modalități de a accelera procesul, cum ar fi prevenirea suprasolicitării serverului, crearea de backlinkuri și evitarea utilizării de URL-uri inutile.

În cele din urmă, cea mai bună modalitate de a obține o poziție bună în Google este de a crea conținut de înaltă calitate pe care utilizatorii îl vor găsi util. Să examinăm acum cinci pași esențiali pentru a îmbunătăți poziția site-ului tău în Google:

  1.       Începe cu cercetarea cuvintelor-cheie

 Când începi să optimizezi site-ul tău pentru motoarele de căutare, este important să înțelegi cuvintele cheie pe care oamenii le folosesc atunci când caută informații relevante pentru afacerea ta. Există mai multe instrumente gratuite și plătite disponibile pentru a te ajuta să găsești cuvinte-cheie relevante, cum ar fi Google Ads Keyword Planner sau Ahrefs. Una dintre cele mai bune modalități de a înțelege cuvintele cheie pe care oamenii le folosesc este să te pui în pielea lor și să te gândești la cum ai căuta tu însuți informațiile relevante pentru afacerea ta.

  1.       Crează și optimizează conținutul

După ce ai identificat cuvintele-cheie relevante, trebuie să creezi conținut care să le abordeze într-un mod natural și relevant. Este important să ai un conținut de calitate, deoarece motoarele de căutare au ca scop principal să ofere utilizatorilor cele mai relevante și utile rezultate de căutare. Conținutul de calitate este, de asemenea, important pentru a menține vizitatorii pe site-ul tău mai mult timp și pentru a-i încuraja să revină. Asigură-te că titlurile și descrierile meta sunt optimizate pentru cuvintele-cheie identificate și că conținutul este scris într-un mod ușor de citit și de înțeles.

 

  1.       Asigură-te că site-ul tău este optimizat pentru dispozitive mobile

În zilele noastre, majoritatea oamenilor accesează internetul de pe dispozitive mobile, așa că este esențial ca site-ul tău să fie optimizat pentru acestea. Asigură-te că site-ul tău se încarcă rapid și că poate fi citit și navigat ușor de pe dispozitive mobile, fără probleme de afișare sau funcționare. Google a introdus de asemenea algoritmul său de optimizare pentru motoarele de căutare mobile (Mobile-First Index), astfel încât site-urile care sunt optimizate pentru dispozitive mobile să aibă un avantaj în clasarea căutărilor mobile.

 

  1.             Obține legături de calitate către site-ul tău

Legăturile de calitate către site-ul tău sunt considerate un semnal important pentru motoarele de căutare că site-ul tău conține conținut de calitate și relevant. Încercați să obțineți legături de calitate de la site-uri cu autoritate în domeniul în care activează afacerea ta. De asemenea, puteți încerca să obțineți legături de calitate prin intermediul marketingului de conținut, prin crearea și distribuirea de conținut de calitate care poate fi partajat și repostat de alte site-uri.

  1.             Utilizează  Google Search Console

Google Search Console este un instrument gratuit oferit de Google care îți oferă informații despre modul în care site-ul tău este văzut de Google. Acesta îți poate arăta care sunt cuvintele-cheie pentru care site-ul tău este clasat, dacă există probleme de indexare și alte probleme tehnice, precum și oportunități de optimizare. Utilizarea regulată a instrumentului Google Search Console poate ajuta la îmbunătățirea poziției site-ului tău în Google.

George Hadambu – expert SEO

 

Comentarii
Scrie un comentariu Close Comment Form