Close
Inapoi la postari

Ce este o folie mulcire?

Ce este o folie mulcire?

Agricultura reprezinta de sute de ani cea mai importanta ocupatie a celor din mediul rural, dar nu dintotdeauna se folosea folie mulcire. Folosirea acesteia reprezinta o noutate in Romania, fiind folosita abia acum de ceva timp.

Fermierii si agricultorii au inteles insa cat de importanta este aceasta folie si cat de numeroase avantaje poate oferi. In plus, pretul foliei de mulcire este redus, astfel ca nu reprezinta o investitie care sa nu poata fi suportata.

La momentul actual, majoritatea fermierilor si agricultorilor nici nu se mai gandesc sa nu foloseasca folia de mulcire pentru culturile lor. Exista insa si agricultori si fermieri care pana acum nu au folosit-o, asa ca le vom prezenta cateva dintre avantajele foliei de mulcire in randurile care urmeaza.

Avantajele obtinute cu folie mulcire

In mod evident, exista o multime de avantaje care sunt asociate cu acest tip de folie mulcire. In primul rand, datorita folosirii foliei se vor obtine culturi mult mai sanatoase. Folia de mulcire odata instalata pe sol reduce impactul bolilor si al daunatorilor asupra culturilor. Astfel se pot obtine culturi mult mai sanatoase si cu mai putine pesticide folosite.

Folosirea foliei de mulcire poate chiar sa favorizeze intr-o foarte mare masura cresterea productivitatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca folia pastreaza umiditatea din sol. Astfel, toate plantele pot obtine cantitatea de apa necesara atunci cand au nevoie de aceasta. In plus, dupa cum am mentionat anterior, se reduce indicenta daunatorilor si a bolilor. Productivitatea va creste in mod considerabil in acest fel.

Folosirea foliei de mulcire poate avea un alt avantaj foarte important, si anume reducerea costurilor si a fortei de munca. Vor scadea costurile pentru forta de munca utilizata la eliminarea buruienilor, nu vor mai fi folosite erbicidele (sau nu la fel de mult ca si in cazul in care nu se foloseste folia de mulcire).

Si probabil unul dintre avantajele cele mai importante ale folosirii acestui tip de folie consta in extinderea sezonului. Datorita folosirii foliei de mulcire se pot planta mai devreme culturile extratimpurii. Astfel, recoltele apar mult mai devreme. Acest avantaj se datoreaza in totalitate cresterii temperaturii de la nivelul solului in culturile acoperite cu folie de mulcire.

Asadar, exista suficient de multe avantaje datorita carora, agricultorii si fermierii prefera sa foloseasca acest tip de folie. In plus, au si mai multe optiuni cand trebuie sa aleaga folia (neagra, transparenta, fotoselectiva).

Comentarii
Scrie un comentariu Close Comment Form